ACTUALITAT

L'Automòbil Club d'Andorra regala, per un any, el carnet de soci a cadascun dels voluntaris


L'Automòbil Club d'Andorra regala, per un any, el carnet de soci a cadascun dels voluntaris
Publicat el: 10/06/2020

L'Automòbil Club d'Andorra ha fet un reconeixement a tots els voluntaris que, organitzats sota coordinació de la Creu Roja Andorrana, han exercit diferents missions durant la crisi sanitària per la COVID-19, sempre amb l'esperit altruista i solidari que sustenten els valors del moviment internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

En aquest sentit, i en forma  d'agraïment, l'ACA regala per un any sencer, el carnet de soci a cadascun dels voluntaris que han format part dels equips, i que desplaçats en diferents punts del país, han contribuït a frenar la pandèmia originada pel Coronavirus al territori andorrà.

En total els beneficiaris d'aquest reconeixement seran 1.934 voluntaris. En aquest sentit, la Creu Roja Andorrana es posarà en contacte amb ells per informar-los com podran donar-se d'alta al Club en tan sols tres senzills passos i així poder rebre gratuïtament tots els serveis de l'ACA. Els voluntaris que ja són socis, podran traslladar el benefici a un familiar dins de la modalitat de socis de les que ja disposa el Club.

 

Enric Pujal, president de l'Automòbil Club d'Andorra, ha manifestat:  “La nostra missió és oferir als nostres socis uns serveis àgils, eficients i personalitzats. Els voluntaris, mitjançant la seva implicació durant la crisi de la COVID-19, han ajudat la societat andorrana de manera àgil, eficient i personalitzada. Els hem vist en molts fronts, el més visible, els Stop Labs, però també en els hotels Fènix i Cèntric, i generalment al costat de les persones que han necessitat ajuda, per les raons que siguin. L’ACA ha volgut reconèixer aquesta feina per donar les gràcies a tots els voluntaris. És una acció local, andorrana, i les relacions personals fan que sigui fàcil prendre decisions com aquesta. Però és també, tot i que el cost d’aquesta acció està suportat per l’ACA, part d'una estratègia en l'àmbit internacional. La FIA, ha signat fa pocs dies, un acord de suport a la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Agraïm a tots els voluntaris la seva feina solidària i desinteressada durant la crisi de la COVID-19 i benvinguts al club!”

En aquesta línia, Josep Pol, president de la Creu Roja Andorrana ha expressat: “Moltes gràcies per les seves paraules, i per l'oferiment. Ha sigut un plaer per tots nosaltres haver ajudat la societat andorrana, i haver pogut col·laborar tan estretament amb el Govern Andorrà. Però, sobretot, ha sigut un orgull veure com en pocs dies, tantes persones han demostrat la seva solidaritat de manera altruista per ajudar als qui ho necessitaven. Hem sigut gairebé 2.000. Senyor Pujal, 2.000, ho tenia clar, no? Doncs, en nom de tots els que donem del nostre temps per poder ajudar als que ens necessiten, moltes gràcies.”

Per la seva banda, Víctor Filloy, ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut del Govern d'Andorra, s'ha sumat a l'agraïment i ha reflexionat sobre la importància de la tasca de la Creu Roja Andorrana davant una situació que ha estat un repte per a tota la societat andorrana, a més de posar en valor la dedicació generosa de moltes persones que es van sumar com a voluntaris durant la crisi sanitària.

Ambdues organitzacions sense ànim de lucre són institucions amb profundes arrels al Principat.

La Creu Roja Andorrana, enguany, arriba als quaranta anys representant, tant a escala local com internacional, el moviment humanitari, ciutadà i independent més gran del món que col·labora amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment, siguin quines siguin les circumstàncies.

Per la seva part, aquest any  l'ACA ha celebrat els seixanta-sis anys de la seva fundació. Des dels seus inicis, el Club ha ofert serveis al conductor, per a convertir-se, avui en dia, en una entitat moderna de serveis a les persones.

Visita ARA PER TU, omple el formulari i passa a formar part de la família més gran d'Andorra.