ACTUALITAT

Les Crèdit Andorrà GSeries presenten les seves novetats per a la temporada 2021


Les Crèdit Andorrà GSeries presenten les seves novetats per a la temporada 2021
Publicat el: 11/12/2020

Les instal·lacions de la seu social de Crèdit Andorrà, a Andorra la Vella, han estat el centre de la presentació d’una nova edició de les Crèdit Andorrà GSeries, En aquesta ocasió, la situació sanitària és la que mana i aquesta primera roda de premsa informativa sobre els detalls de la nova edició del certamen mencionat s’ha dut a terme de manera telemàtica, atesa la situació sanitària.

Begonya Berengué, responsable de Màrqueting de Crèdit Andorrà, Àlex Bercianos, responsable de l’organització de les Crèdit Andorrà GSeries i director del Circuit Andorra Pas de la Casa, i Pedro Font, responsable de l’equip Elegant Driver, han estat els encarregats de presentar les novetats i les diferents modificacions que s’han fet en el reglament en aquesta edició.

La roda de premsa s’ha iniciat amb les paraules de Begonya Berengué, que ha reiterat el compromís de Crèdit Andorrà amb la competició i amb el sector de la neu, pilar i motor econòmic d’Andorra. Berengué ha recordat que aquest esdeveniment esportiu posiciona Andorra en el mapa de les competicions internacionals d’alt nivell, ja que les Crèdit Andorrà GSeries tenen cada any una repercussió important, tant al nostre país com a l’exterior.

Seguidament Àlex Bercianos ha pres la paraula i, primer de tot, ha volgut esmentar que, malgrat les condicions tan atípiques que s’han viscut en general en aquest 2020, el Comitè Organitzador de les Crèdit Andorrà GSeries 2021 no ha deixat de treballar en aquests últims mesos, per tal de seguir creixent com a campionat.
S’han fet modificacions importants en diferents apartats del reglament, a part dels canvis logístics per intentar que els pilots i els seus equips poguessin desenvolupar la seva activitat de la manera més còmoda possible.

Bercianos s’ha centrat a comentar totes les novetats que el Comitè Organitzador del certamen ha inclòs en el nou reglament. Així ha iniciat el seu comentari sobre aquest tema: L’experiència de les últimes edicions de les Crèdit Andorrà GSeries ha estat decisiva en el moment de decidir alguns canvis que, en les primeres edicions del campionat, semblaven difícils de posar en pràctica. Reduir i compactar el número de meetings, de 5 a 4, i el canvi d’horaris, han estat provocats per aprofitar al màxim les hores del dia en què es castiga menys la pista. A part de facilitar l’accés al campionat al màxim de pilots possibles, en uns moments difícils per tothom.

El màxim responsable de la instal·lació del Pas de la Casa, ha concretat les dates en què es disputaran els diferents meetings de les Crèdit Andorrà GSeries 2021: La G1 es disputarà el dia 9 de gener, el dissabte següent (dia 16), la G2. A continuació un cap de setmana de descans abans d’afrontar la G3 i la G4, els dies 30 de gener i 6 de febrer respectivament. S’ha previst com a data de reserva, la del 20 de febrer.
En totes les dates esmentades, l’hora d’inici de la competició serà les 16.00 hores i es preveu com a hora d’acabament de l’activitat al circuit a les 24.00 hores aproximadament.


El canvi de categories també ha centrat l’atenció de Bercianos, que ha anunciat de la següent manera els vehicles que competiran durant aquesta temporada: Els GIAND, amb 9 vehicles en la graella, passaran a ser la categoria reina de les Crèdit Andorrà GSeries. Repetiran una temporada més les categories 2RM (vehicles de 2 rodes motrius) i els Side by Side, també anomenats buggys, molt espectaculars i de gran acolliment per part dels presents en l’escenari andorrà.
En aquest 2021 s’incorpora com a nova categoria dins de les GSeries, la competició amb motos. Els ICE Gladiators que l’any passat van compartir pista amb els cotxes passaran a formar part de manera íntegra del meeting, sobre tot en l’apartat de comunicació.


Segons Bercianos, hi ha apartats que seguiran en la mateixa línia de passades edicions encara que intentant millorar en la mesura del possible: És el cas de la potenciació en l’àmbit mediàtic de l’esdeveniment, en la inquietud de tenir el millor escenari possible perquè els pilots es diverteixin molt a la pista... En fi, intentem cuidar al màxim tots els detalls perquè el nostre campionat sigui reconegut entre els millors.

Un pilot assidu de la pista del Circuit Andorra, el mallorquí Pedro Font, no va dubtar a acceptar la invitació que li van fer els organitzadors per a estar en la presentació de les Crèdit Andorrà GSeries 2021.

Després d’haver participat en tantes edicions del certamen de pilotatge sobre gel del Pas de la Casa, Font va creure oportú fer un pas més i crear un equip que tindrà com a objectiu prioritari, potenciar els joves talents. Així ho ha explicat: Després de diversos anys de competir en la pista gelada del Pas de la Casa, no tinc cap dubte en què és la millor preparació que pot haver-hi per a les activitats que es puguin fer la resta de l’any.

L’equip Elegant Drive tindrà en pista, en aquests 2021, dos vehicles amb quatre pilots, dos dels quals m’agradaria que estiguessin en edat júnior. A més afegia: És un campionat dur, en moltes ocasions, a causa de la climatologia, però alhora, els organitzadors fan que sigui molt dinàmic i divertit.