ACTUALITAT

Marcel Muxella afronta la seva primera temporada


Marcel Muxella afronta la seva primera temporada
Publicat el: 10/03/2022

Marcel Muxella s'incorpora al Programa de Joves Pilots de l'ACA aquesta temporada 2022 amb la finalitat d'iniciar la seva formació i disputar el seu primer campionat.

El pilot de 23 anys va debutar en la competició automobilística la temporada passada a la Pujada Arinsal. Aquesta primera presa de contacte va servir perquè l'ACA li proposes incorporar-se al Programa de Formació la temporada que ara comença.

Muxella ja va compartir amb la resta de pilots de l'ACA, Ferré, Solsona i Montellà al FIA Hill Climb Masters celebrat a Braga (Portugal) com a integrant de l'equip andorrà de Muntanya.

Amb poca experiència encara a l'automobilisme, tot i haver competit en categories inferiors de motociclisme, Muxella iniciarà la temporada 2022 a la Pujada Alcover aquest cap de setmana (13 de març). Aquesta serà la primera prova d'un calendari que se centrarà sobretot en el Campionat de Catalunya de Muntanya, i se sumaran la prova andorrana de Muntanya, Arinsal i la del calendari regional francès, Font Romeu.

El calendari de competicions serà simultani amb el calendari de formació que l'ACA ha preparat per a Muxella i, és en la formació on l'ACA ha centrat tots els esforços per aquesta temporada amb l'objectiu que Muxella aconsegueixi un bon nivell competitiu a mitja temporada.

La preparació física i mental, els entrenaments intensos amb simulador, la formació continuada en circuits d'asfalt i terra i diferents testos amb el monoplaça, són la prioritat de l'ACA aquesta temporada per damunt dels resultats.

Tots el pilots del programa de l'ACA es formen en la disciplina de muntanya i tots amb monoplaça. Muxella disposa d'un Fórmula Renault ALPA FR92 de 1.800 cc amb 130 CV de potència i 445 kilograms de pes, el monoplaça li exigirà a Muxella un treball tècnic extra d'aerodinàmica i reglatges.

Marcel Muxella, pilot: «Estic a punt per competir a Alcover, hem millorat el monoplaça tècnicament respecte a l'any passat i aquesta prova em servirà per saber quin és el meu nivell i quins seran els meus rivals al campionat català. A partir d'aquí treballarem per millorar en cada prova».

Toti Sasplugas, secretari general de l'ACA: «El Marcel iniciarà simultàniament la seva formació i les competicions, la prova d'Alcover ha de ser un indicador del seu nivell i a partir d'aquí incorporarem tot el treball formatiu. Muxella té al davant el repte d'anar millorant prova a prova fins a obtenir el màxim rendiment a mitjans de temporada».

CALENDARI

  • 12.13 Març ALCOVER · Campionat de Catalunya
  • 23.24 Abril SANT MATEU · Campionat de Catalunya
  • 14.15 Maig LA TRONA · Campionat de Catalunya
  • 18.19 Juny ARINSAL · Campionat de França · Divisió 2
  • 16.17 Juliol ALP · Campionat de Catalunya
  • 06.07 Agost FONT ROMEU · Campionat de França · Regional
  • 10.11 Setembre ULLASTRELL · Campionat de Catalunya
  • 08.09 Octubre SANT FELIU · Campionat de Catalunya