Notícies

Des de la cobertura a Tercers fins al Tot Risc. Quines modalitats d'assegurança existeixen?

Des de la cobertura a Tercers fins al Tot Risc. Quines modalitats d'assegurança existeixen?

Ja sigui des d'una assegurança a Tercers bàsica fins al Tot Risc més complet, tot conductor pot optar entre diferents nivells d'assegurança en funció del nombre de cobertures contractades

19/10/2017

Fa uns dies us parlaven dels dubtes que sorgeixen a l'hora d'escollir entre una assegurança de cotxe a Tercers o una a Tot Risc. Avui continuem amb aquesta temàtica per explicar-te, d'una forma molt més detallada, les diferents modalitats d'assegurança que s'engloben i s'integren dins d'aquestes dues grans cobertures.

Així, ja sigui des d'una assegurança a Tercers bàsica fins al Tot Risc més complet, tots els conductors poden optar entre diferents nivells d'assegurança en funció del nombre de cobertures que desitgin integrar dins el seu contracte. A continuació, et detallem les diferents cobertures que s’ofereixen actualment, anant des de l'assegurança a tercers més bàsica - exigida per llei-, fins al Tot Risc més complet.

Què cobreix l'assegurança a Tercers?

El contracte a tercers més bàsic és l'assegurança obligatòria exigida per llei. Tots els vehicles han de comptar amb aquesta assegurança mínima, la qual cobreix la Responsabilitat Civil del conductor. Així, en cas d'accident i sempre que siguem els responsables del mateix, aquesta cobertura farà front als danys personals i materials provocats als ocupants dels altres vehicles que s'hagin vist implicats en el sinistre en qüestió. Tot i que aquesta és la cobertura mínima exigida per la llei, avui dia és força habitual que en el moment de contractar una assegurança a tercers bàsica ens ofereixin altres cobertures complementaries com ara la Responsabilitat Civil Voluntària.

seguro cotxe tot risc

 

seguros tercers

 

Assegurança a Tercers Ampliada

Tal com hem detallat anteriorment, la pòlissa a tercers més bàsica únicament inclou les cobertures mínimes exigides per la llei, però aquesta també es pot ampliar afegint més prestacions en l'assegurança contractada. En aquest cas, ja estem parlant del que es coneix com assegurança a Tercers Completa o Ampliada. Amb aquest model, el conductor protegeix el seu vehicle davant de possibles sinistres que mantinguin o no relació directe amb la seva conducció. Algunes d'aquestes cobertures addicionals són:

 • Trencament de vidres: l'assegurança cobriria la substitució i col·locació de les llunes
 • Incendi o explosió: l'assegurança cobreix el vehicle en cas d'incendi parcial o, fins i tot, total
 • Robatori: en cas de sostracció del vehicle o robatori, l'assegurança compensa econòmicament a l'assegurat
 • Fenòmens atmosfèrics: es compensa econòmicament pels danys ocasionats en el vehicle a causa de fenòmens atmosfèrics
 • Danys per col·lisió amb espècies cinegètiques: en cas d’impacte contra algun animal (cabirol, porc senglar...), es cobreixen els danys ocasionats.
 • Pèrdua total del vehicle: es pot contractar algunes companyies sense danys propis.

Assegurança a Tot Risc

La principal diferència entre una assegurança a Tot Risc i una a Tercers és l'àmbit de cobertura. Així, mentre un contracte a Tercers cobreix la Responsabilitat Civil, l'assegurança a Tot Risc inclou també els danys propis.

Òbviament, aquesta diferència també repercuteix directament sobre el preu, fent que sigui força més elevat en el cas de les pòlisses a Tot Risc. Tot i que les cobertures poden variar lleugerament en funció de la companyia asseguradora, les principals prestacions que s'inclouen dins una assegurança a Tot Risc són les següents:

seguros tot risc
 • Responsabilitat Civil i Voluntària
 • Defensa i reclamació de danys
 • Danys propis
 • Robatori
 • Explosió o incendi
 • Trencament de llunes
 • Pèrdua total

Així mateix, també es poden afegir altres cobertures menys comunes però igualment complementaries com ara:

 • Vehicle de substitució en cas d'accident
 • Ampliació valor a nou
 • Equipament opcional no de sèrie
 • Equipatge i objectes personals

Si estàs interessat en el nou servei ACA SEGURS, posa't en contacte amb nosaltres mitjançant aquest formulari. A més, com a soci del Club, gaudiràs de tots els nostres serveis d'assistència  les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. I si no ho ets, cap problema, FES-TE SOCI ARA!!! 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×