Notícies

Nou calendari: Zona de Baixes Emissions (ZBE)

Nou calendari: Zona de Baixes Emissions (ZBE)

Noves dates per seguir desplegant i reactivar la ZBE

18/06/2020

La implementació de le Zona de Baixes Emissions (ZBE) va quedar aturada temporalment per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma a Espanya i la crisi sanitària de la COVID-19.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) els cinc ajuntaments metropolitans que integren la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Rondes de Barcelona (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) i la Generalitat de Catalunya han acordat el nou calendari que queda de la següent manera:

  • Data de represa de les multes per cotxes i motos (M1 i L1): 15 de setembre del 2020. Les sancions previstes són de 100 euros. Aquestes es poden incrementar fins a un 30% en cas de reincidència.
  • Moratòria per a furgonetes, camions i autobusos: la data d’aplicació del règim sancionador per a furgonetes, camions i autobusos (N1, N2, N3, M2 i M3),  es posposa i queda de la següent manera:
  1. Ampliació de la moratòria per furgonetes (N1): fins al 31 de març del 2021. Inici de l'aplicació de sancions l’1 d’abril del 2021.
  2. Ampliació de la moratòria per furgons (N2) camions (N3) i autocars petits (M2): fins al 30 de juny del 2021. Inici de l'aplicació de sancions l’1 de juliol de 2021.
  3. Ampliació de la moratòria per autobusos i autocars (M3) destinats al transport col·lectiu de persones: fins al 31 del desembre del 2021. Inici de l'aplicació de multes l’1 de gener de 2022.
  • Ampliació de l’exempció de professionals amb rendes baixes (Moratòria per a vehicles professionals):
  1. Ampliació de 3 mesos de la moratòriafins al 31 del març del 2021.
  2. Ampliació dels requisits econòmics per sol·licitar l’autorització: d’1,1 vegades IPREM a 2 vegades l’IPREM

Els vehicles amb matrícula andorrana poden realitzar el registre a través de: tramits.ad 

El cost d'inscripció per a tots els vehicles és de 5,80 euros.

La validesa per als vehicles que compleixen els requisits ambientals és de 2 anys, passats els quals, s'haurà de renovar el registre.

 

 

Font d'informació: Govern d'Andorra

TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×