ACTUALITAT

Raül Ferré corre a França amb ritme de Primera Divisió


Raül Ferré corre a França amb ritme de Primera Divisió
Publicat el: 18/07/2022
  • Muxella, Solsona i Porté disputen la Pujada a Alp i obtenen resultats desiguals

Els quatre pilots del programa Joves Pilots de l’ACA continuen completant les cites del calendari esportiu 2022. Raül Ferré va participar en la 52a Course de Côte Nationale PEA de Dunières - Auvergne (França), puntuable per al Campionat de França de muntanya de Primera Divisió, mentre que Muxella, Solsona i Porté van prendre part en la Pujada a Alp, a Masella.


Ferré, a DunièresEl jove pilot de l’ACA Raül Ferré va disputar aquest cap de setmana passat la prova del Campionat de França de muntanya de Dunières - Auverge, puntuable per a la Primera Divisió del certamen gal. La cursa va reunir els millors especialistes que lluiten pel títol francès de muntanya. Així, Raül Ferré va tenir l’oportunitat d’enfrontar-s’hi en un escenari inèdit per al pilot andorrà. La prova, que es va córrer a la regió d’Alvèrnia, al departament de l’Alt Loira, consta d’un recorregut de 2.280 metres, al qual els pilots van fer quatre voltes. La suma dels dos millors registres de cada pilot donava la classificació final.

Dissabte, després de l’entrenament, Ferré va completar la primera mànega de la cursa amb un temps d’1:03,077 que el va situar al top 10 de la general i amb possibilitats per a lluitar per la primera posició de la categoria, dominada per la pilot de Revolt Cindy Gudet. Diumenge es van disputar les altres tres voltes i Ferré va millorar els registres, de manera que va imprimir un fort ritme i, així, va continuar lluitant per la victòria a la categoria. Finalment, es va adjudicar el segon lloc de la categoria E2SC 2A i el vuitè lloc de la general (2:05,027). Amb aquests resultats, el pilot de l’ACA va arrodonir un bon cap de setmana.

La classificació final va quedar així:

1. D. Chamberod (Nova-Proto NP-01): 1:59,259.

2. B. Ritchen (Nova Proto NP-01), a 2,552.

3. C. Frantz (Osella PA30), a 3,229.

4. F. Bourgeon (Revolt 3P0), a 3,408.

5. S. Petit (Nova Proto NP-01), a 3,739.

6. K. Petit (Norma M20 FC), a 4,077.

7. C. Gudet (Revolt 2P0), a 4,203.

8. R. Ferré (Silver Car CS), a 5,768.

9. C. Lansard (Norma M20 FC), a 6,851.

10. M. Cotleur (Norma M20 FC), a 8,172.

Raül Ferré Matas a Dunières

Raul Ferré: «Ha estat un bon cap de setmana, el ritme de carrera és molt alt a la Primera Divisió i cal estar al cent per cent. La prova m’ha exigit una millora constant i analitzar cada detall. Marxem amb bones sensacions i molta informació que ens ha de permetre progressar en les properes curses del campionat francès».XI Pujada a Alp 2500
 

La Pujada a Alp 2500 va ser l’esdeveniment central del Festival Motorsport Alp 2500, organitzat pel Cerdanya Racing Club Esportiu. La prova, que puntua per al Campionat de Catalunya, constava de tres pujades d’entrenament i dues de cursa per la carretera GI-400 al tram de 6,03 km que va d’Alp a Masella.

Marcel Muxella (Renault Alpa FR92, categoria E/D) va evolucionar en els tres entrenaments i es va mantenir regular a les dues curses, amb temps de 3:38,001 i 3:38,183, respectivament. A la classificació final es va quedar amb un registre de 3:38,001, a 17,180 de Jordi Enjuanes Balaguer, guanyador de la categoria.

En patir un problema mecànic, Ian Porté (SilverCar S2) va quedar fora de carrera a la fase d'entrenaments

Marc Solsona (Speed Car) va finalitzar quart a la categoria dels CM Promoció, amb un temps de 3:21,313, per sota d’Eduald Carbonell Teixidor (tercera plaça), Antoni Arrufat (segon) i Edgar Montellà Adran, exintegrant del programa Joves Pilots de l’ACA i vencedor del cap de setmana.


Marcel Muxella: «A cada mànega d’entrenament hem anat millorant de manera consecutiva i hem anat rebaixant el registre. En les dues curses hem marcat gairebé el mateix temps i, en general, hem estat força regulars. Això ens fa pensar que cada cop estem més al límit de les prestacions del cotxe i que el marge de millora es va reduint. Això és bo. Hem estat segons de la categoria i cada cop més a prop dels CM».

Marc Solsona: «El cap de setmana ha anat força bé. Hem tingut poc temps per a entrenar, però hem lluitat per aconseguir temps sòlids. Sens dubte, cal més dedicació als entrenaments. El cotxe ha respost molt bé, tot i que les temperatures han passat factura als pneumàtics».

Ian Porté: «Teníem moltes expectatives per a aquesta cursa, però ens han fallat els frens i això ens ha deixat fora de la carrera. La pròxima data és Font Romeu i ja comencem a treballar per arribar-hi de la millor manera possible».