ACTUALITAT

Raül Ferré fa el salt a França


Raül Ferré fa el salt a França
Publicat el: 05/04/2022

Raül Ferré ha presentat avui a l’ACA el seu calendari esportiu per aquesta temporada 2022. El jove pilot, que afronta el seu tercer any en competició, competirà en territori francès on la disciplina de muntanya té molta tradició i una excel·lent participació.    

El pilot del programa de formació de joves pilots de l’ACA continuà evolucionant en la disciplina de muntanya amb un calendari compacte que inclou proves del Campionat Francès i de l’Europeu de l’especialitat. De fet, en el context europeu la muntanya és una disciplina amb una gran història. El FIA European Hill-Climb Championship és el campionat més antic de la FIA que encara se celebra tenint en compte totes les disciplines. La seva primera edició es remunta al 1930.

Ferré segueix amb Silver Car

El jove pilot segueix com a pilot oficial de Silver Car, el fabricant navarrès posa a disposició de Ferré una evolució del monoplaça que Raül ja va conduir la passada temporada. El Silver Car CS de 1.100cc amb turbocompressor, 480 kg de pes i 400 CV ha sofert vàries evolucions tècniques de cara al 2022 que Ferré descobrirà aquest cap de setmana a la primera cita del seu calendari.

La marca espanyola continua comptant amb Ferré i s’endinsa a territori francès on el Silver Car no sol competir, però valora el campionat gal com el millor escenari on poder evolucionar i competir amb el seu monoplaça.

Debut aquest cap de setmana a l’europeu

Ferré inicia el calendari aquest cap de setmana participant en la primera prova del campionat d’Europa i alhora la segona del campionat francès. 

Saint Jean du Gard · Col de Sant Pierre es preveu un escenari força complicat, el traçat de 5km de la prova ha assolit el seu rècord d’inscrits (200 participants) amb la presència de tots els especialistes europeus i francesos disposats a lluitar per la victòria en una prova molt prestigiosa. Ferré es retrobarà amb rivals europeus, com Christian Merli i Sebastien Petit als que ja es va enfrontar la temporada passada a la Pujada al Fito i als seus rivals directes del campionat d’Espanya 2021, Javier Villa i Joseba Iraola, a banda de la nombrosa armada gal·la.

Grup Hiper Pas aposta per Ferré

El Grup Hiper Pas s’incorpora com a patrocinador al projecte del jove pilot de l‘ACA, reforçant així la seva marca en territori francès i amb una decidida vocació d‘apostar per l’esport nacional.

Cisa, Grup Heracles i Tot Natura, continuen acompanyant la carrera esportiva de Ferré una temporada més amb la voluntat de sumar esforços i acompanyar al jove pilot a l’elit de l’automobilisme.   

Raül Ferré: «Aquesta és una temporada per continuar progressant amb el meu pilotatge, continuar amb Silver és una garantia per afrontar les proves de l’Europeu. El calendari no és extens, però serà molt exigent. Les proves del Campionat Francès m’exigiran molt i serà una oportunitat per seguir millorant.  Aquest cap de setmana serà, sense dubte, la prova més important i exigent de la temporada, però això encara em motiva més.»

Toti Sasplugas Teixidó (secretari general ACA): «La temporada de Ferré està pensada des de la màxima exigència, el seu nivell de pilotatge ja és molt alt, però creiem que el calendari previst li permetrà créixer encara un punt més. Tant les proves triades com el monoplaça que pilota Ferré són molt exigents, això li demanarà el 110%, aquest és el “plus” que estem buscant en la seva progressió. El calendari li exigirà molt de treball previ a les curses tant de pilotatge, com físic i mental.  L’exigència amb el Raül és màxima, la seva progressió ha estat espectacular, supera les etapes a base de treball i talent i no volem que s’aturi.»

 

Calendari 2022

  • 8, 9,10 Abril : Saint Jean du Gard · Col de Saint Pierre

Campionat d’Europa i Campionat de França 1a Divisió

  • 17,18 Juny : Arinsal

Campionat de França 2a Divisió

  • 15, 16, 17 Juliol : Deunières Auvergne

Campionat de França 1a Divisió

  • 5,6,7 Agost : Mont Dore · Chambon sur Lac

Campionat de França de 1a Divisió

  • 16,17,18 Setembre : Limonest Mont Verdun

Campionat de França 1a Divisió