Notícies

A Tercers o a Tot Risc? El principal dubte a l'hora de contractar una assegurança de cotxe

A Tercers o a Tot Risc? El principal dubte a l'hora de contractar una assegurança de cotxe

Quines són les principals diferencies entre una cobertura a Tercers i una a Tot Risc? Creus que si et formulessin ara mateix aquesta pregunta, series capaç de contestar-la sense dubtar?

31/08/2017

Encara que avui dia gairebé tothom sap que hi ha diferents tipus de cobertures asseguradores, molt possiblement, a més d'una persona li costaria més del que pensa poder donar resposta a aquesta pregunta. Tant és així que sovint, quan hem de contractar una assegurança per al nostre cotxe, un dels principals dubtes que hem d'afrontar és saber si necessitem contractar una assegurança a Tercers o una a Tot Risc.

Així, en el moment de contractar una assegurança de cotxe cal remarcar que també succeeix el mateix amb l'assegurança de moto, la primera pregunta que sorgeix és: què em convé més contractar una assegurança a Tercers o una a Tot Risc? Per això, avui et proposem aquest nou article, el qual s'emmarca dins el nostre nou servei d'assegurances per a cotxe i motoACA SEGURS, i a més, et resultarà d'allò més útil en cas que dubtis entre una o altra pòlissa d'assegurança.

seguro cotxe

L'antiguitat del vehicle, factor determinant

Abans de detallar les principals característiques que defineixen ambdós tipus d'assegurança, és important remarcar que des del punt de vista econòmic, contractar una assegurança a Tercers o a Tot Risc depèn de diversos factors i casuístiques, sent l'antiguitat del vehicle un dels factors determinants en la presa de decisió. Així, a partir dels 5 anys majoritàriament s'opta per una assegurança a Tercers, en molts casos ampliada, mentre que durant els primers anys s'aconsella una assegurança més enfocada cap al Tot Risc.

Punts en comú entre una assegurança de cotxe a Tercers i una a Tot Risc

Tal com hem comentat, escollir entre una assegurança a Tercers o una a Tot Risc sol convertir-se en una decisió força complicada per al futur conductor. Per això, abans de valorar ambdues opcions, s'ha de tenir molt clar quines cobertures inclouen per defecte les dues assegurances i quines són opcionals o complementàries. En aquest sentit, actualment hi ha diferents aspectes que són comuns en ambdues pòlisses, com són la Responsabilitat Civil i Voluntària, la Defensa Jurídica, Reclamació de danys i l'assegurança al conductor

Això no vol dir, però, que una cobertura bàsica a Tercers no pugui incloure més prestacions. D'aquesta manera, molts conductors que opten per una assegurança a Tercers el que fan és ampliar-la i incloure a les cobertures anteriors un seguit de prestacions addicionals com ara cobertures per fenòmens atmosfèrics, trencament de llunes, robatori, incendi... Amb aquesta ampliació el que s'aconsegueix és una assegurança a Tercers molt més completa i amb un preu lleugerament superior.

assegurança cotxe

Quan convé contractar una assegurança a Tot Risc?

Sens dubte, l'assegurança a Tot Risc és una cobertura d'allò més recomanable per a vehicles nous o de km 0, com a mínim durant els primers anys. Entre els principals motius pels quals s'aconsella la contractació d'aquest tipus d'assegurança per als vehicles nous, destaquen els següents aspectes:

  • Indemnització del 100% del valor a nou del vehicle

Durant els primers anys, en cas que es pateixi un sinistre que ocasioni la pèrdua total del vehicle, l'assegurança a Tot Risc sol incloure la indemnització del 100% del valor a nou del vehicle. Això vol dir que, en funció de la companyia, es cobreix el valor pel preu de compra d'un cotxe de nova matriculació idèntic al que estava assegurat o bé pel valor de la factura.

  • Finançament

Sovint, quan un vehicle no es paga íntegrament al comptat, moltes financeres, com a forma de protegir la teva inversió, sol·liciten  en el contracte la contractació d'una pòlissa a Tot Risc.

Quan convé contractar una assegurança a Tercers?

Com a qualsevol altre bé, a mesura que un cotxe va complint anys es va devaluant, és a dir, el seu valor real va disminuint. Per aquest motiu, en cas d'adquirir un cotxe de segona mà, amb una antiguitat relativa d'uns 3-5 anys, el més aconsellable és contractar una assegurança a Tercers, en molts casos ampliada amb incendi, robatori i llunes.

En aquest sentit, si posem com a exemple un vehicle nou, acabat de comprar al concessionari, el procés lògic a seguir seria contractar una assegurança a Tot Risc durant els primers dos anys, a partir del tercer o quart canviar a una assegurança amb franquícia o contractar una assegurança a Tercers ampliar i, un cop fet el cinquè any, canviar directament a assegurança a Tercers.

Independentment del tipus de cobertura que necessitis, amb l'ACA SEGURS obtindràs productes asseguradors fets completament a la teva mida i de la teva família. El nou servei de corredoria d’assegurances ACA SEGURS és un producte únic, que permet afegir una responsabilitat civil independent de la companyia contractada. Això ens permet ser totalment independents i, a més, recolza l’autoritat del Club dins el sector. 

Si estàs interessat en el nou servei ACA SEGURS, posa't en contacte amb nosaltres mitjançant aquest formulari. A més, com a soci del Club, gaudiràs de tots els nostres serveis d'assistència  les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. I si no ho ets, cap problema, FES-TE SOCI ARA!!! 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×