ACTUALITAT

Tot a punt per a l’estrena de Raül Ferré al Mundial FIA de RallyCross elèctric


Tot a punt per a l’estrena de Raül Ferré al Mundial FIA de RallyCross elèctric
Publicat el: 01/07/2022

El jove pilot de l’ACA debuta aquest cap de setmana a Höljes (Suècia)

Andorra la Vella, 1 de juliol de 2022. Raül Ferré ja és a Suècia per competir aquest cap de setmana al Mundial de RallyCross FIA RX2e.

Ferré assenyala que el primer contacte amb el cotxe ha estat molt positiu, que té molt bones sensacions i que treballa conjuntament amb els enginyers ajustant els últims detalls.

El jove pilot de l’ACA també està acompanya pel seu coach esportiu en aquest projecte, el copilot andorrà Claudi Leites, que també va participar en el Programa Joves Pilots de l’ACA.

El treball de preparació del pilot andorrà ha consistit en moltes hores d’entrenament al simulador que l’ACA eSports Center ha adaptat especialment per a aquest campionat i, també, en treball físic i psicològic per tal d’arribar en condicions òptimes a la competició.

L’RX2e és el primer campionat de RallyCross elèctric de la FIA, que va començar el seu camí la temporada 2021. Un dels atractius d’aquest campionat és que es tracta d’una categoria monomarca, per això l’habilitat dels pilots és la que fa la diferència.

El Mundial de RallyCross FIA RX2e és un campionat que cada any té més adeptes. Aquest any inclou cinc curses, que s’han de disputar a Suècia, a Alemanya, a Noruega, a Letònia i a Bèlgica. Se celebra en circuits tancats, amb una part de superfície sobre terra i una altra part sobre asfalt. Els traçats també tenen salts, cosa que aporta espectacularitat visual per al públic i també per als mateixos participants. Són curses curtes amb pocs cotxes a la pista i molt intenses, de manera que són habituals els contactes entre vehicles.

Calendari global 2022 de Raül Ferré

Les properes competicions són les següents:

  • Höljes (Suècia), 2 i 3 de juliol de 2022, Mundial RX2e.
  • Course de Côte Dunières (França), 16 i 17 de juliol de 2022, Campionat de França de Muntanya de Primera Divisió.
  • Nurburgring (Alemanya), 30 i 31 de juliol de 2022, Mundial RX2e.
  • Course de Côte du Mont Dore (França), 6 i 7 agost de 2022, Campionat de França de Muntanya de Primera Divisió.
  • Hell (Noruega), 13 i 14 d’agost de 2022, Mundial RX2e.
  • Riga (Letònia), 3 i 4 de setembre de 2022, Mundial RX2e.
  • Course de Côte Limonest, Mont Verdun (França), 17 i 18 de setembre de 2022, Campionat de França de Muntanya de Primera Divisió.
  • Spa (Bèlgica), 8 i 9 d’octubre de 2022, Mundial RX2e.
  • Circuit Andorra, gener i febrer de 2023, Gseries.

 

Retransmissió

El Mundial es pot seguir mitjançant una subscripció al portal web: https://www.fiaworldrallycross.com/world-rx/i/registration-process/.

Suport a Raül Ferré

Per al seu nou camí internacional, el pilot compta amb el patrocini principal d’AndoRRacing, empresa andorrana pertanyent al Grup Esponsorama. També compta amb el suport de VisitAndorra.com, a més dels patrocinadors habituals, que li han donat suport des del començament: HiperPas, immobiliària CISA, Grup Heracles, Tot Natura, Globalrisc, Seventeen i Hotel del Pui. A més, Raül Ferré és ambaixador de FEDA per a la mobilitat elèctrica.

Més informació sobre el campionat i sobre el vehicle, a https://fia-rx2e.com.