ACTUALITAT

Tour Auto a Andorra: cap de setmana d'automobilisme històric de màxim nivell


Tour Auto a Andorra: cap de setmana d'automobilisme històric de màxim nivell
Publicat el: 02/05/2022

La valoració de pilots, equips i organització és unànime: el millor final de ral·li possible

La satisfacció per haver viscut l'arribada d'una prova inigualable com ha estat el Tour Auto 2022 ha presidit els dos repartiments de premis que entre ahir dissabte i avui diumenge han tingut com a epicentre el país. Ahir, en un sopar de gala en el complex Prat del Roure (Escaldes-Engordany) es van lliurar els premis de la cinquena i última etapa, Pau-Andorra, i avui diumenge a l'Andorra Park Hotel (Andorra la Vella) s'han distribuït tots els premis finals del Tour Auto 2022.

L'equip belga compost per l’expilot de Fórmula 1, Thierry Boutsen, i el copilot Hervé Ordioni (Shelby Cobra 280) s'han imposat en la modalitat de velocitat, al mateix temps que els també belgues i grans especialistes en regularitat, Jean-Jacques Martens – Aswin Pyck (Volvo PV 444), han aconseguit el primer lloc en aquesta versió competitiva.El gran èxit esportiu i popular ha estat la nota destacada, amb el tram i el parc d'Ordino i el Parc Central d'Andorra la Vella plens d'un públic àvid per observar el més a prop possible les meravelloses màquines en competició. Si l'arribada al país de la caravana de participants ja era de per si un fet destacable, que el cos de comissaris i oficials d’ACA Esportiva, que en un numero de 50 es van ocupar per complet del control del tram cronometrat, ha estat una ratificació internacional digna de ser esmentada.

Enric Tarrado, president de l’Automòbil Club d’Andorra: «La nostra valoració no pot ser més positiva, les imatges que hem viscut durant aquests dos dies parlen per elles mateixes. La veritat és que seguint a Ordino la cursa de velocitat em vaig quedar sorprès de l'extraordinari nivell, però després aquesta sorpresa va augmentar en dirigir-me a Andorra la Vella i poder comprovar l'enorme expectació que havíem creat, amb molta gent observant i fotografiant els cotxes. Com a responsable de l’Automòbil Club d’Andorra i en nom de la meva junta directiva tot això significa una satisfacció enorme. Des que vam arribar al capdavant de l’ACA sempre hem dit que volíem que el club estigués a la disposició de la promoció d'Andorra. Amb el Tour Auto hem demostrat ben clarament aquesta voluntat. Continuarem treballant en aquest sentit, bé sigui portant a Andorra ral·lis d'aquest tipus o organitzant altres coses amb l'automòbil com a protagonista. Sempre estarem encantats de col·laborar en tot el que puguem aportar per a la promoció del país en el nostre terreny natural de la mobilitat».

«L'automobilisme és intrínsecament històric al nostre país, compta amb un passat gloriós i amb aquesta mena d'esdeveniments podem mostrar els nombrosos seguidors que té, però sempre amb la vista posada en el futur de la mobilitat i les noves tendències. Cal no oblidar que hem obert un centre de pilotatge virtual i amb això demostrem que l’Automòbil Club d’Andorra evoluciona al ritme dels temps: volem gaudir de l'automòbil que ens ha portat fins als temps actuals però potenciant per exemple el Sim Racing i l'equip de joves pilots».

El Tour Auto és una organització de Peter Auto. El final andorrà ha estat possible gràcies a la col·laboració conjunta de l’Automòbil Club d’Andorra i ACA Esportiva amb Andorra Turisme, Andorra Business i els Comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino.

Xavier Pérez (director general del RACC), Josep Mateu (president del RACC), Carmelo Sanz de Barros (president del RACE i president del Senat de la FIA), Enric Tarrado Vives (president de l'ACA), Patrick Pérez Pradère (vicepresident de l'ACA), Denis Marot (president ACA Esportiva)

Xavier Pérez (director general del RACC), Josep Mateu (president del RACC), Carmelo Sanz de Barros (president del RACE i president del Senat de la FIA), Enric Tarrado Vives (president de l'ACA), Patrick Pérez Pradère (vicepresident de l'ACA), Denis Marot (president ACA Esportiva) 

Aquest gran esdeveniment automobilístic, el primer dels sis que se celebraran a Andorra durant 2022, vindrà seguit del GT Tour Cevennes-Roussillon (19-20 de maig) i Le Grand Tour (26 de maig). Les organitzacions pròpies d’ACA Esportiva seran la Pujada Arinsal (17 a 19 de juny), Ral·li d’Andorra (17-18 de setembre) per a finalitzar amb l'Andorra Sotheby's Winter Rally (18 de desembre).Tour Auto 2022. Classificació final Competició
1 Thierry Boutsen – Hervé Ordioni (Shelby Cobra 280), 1h.51’49”
2 Raphaël Favaro – Thomas de Saulieu (Lotus Elan 20R), 1h.52’58”
3 Damien Kohler – Sylvie Laboisne (Shelby Cobra 280), 1h.53’25”

4 Bertrand Penlae – Anne Penlae (Porsche 911 2.0), 1h.53’59”
5 Jean-Pierre Lajournade – Christophe Bouchet (Jaguar E-Type 3.8), 1h.54’32”
Fins a 58 classificats

Tour Auto 2022. Classificació final Regularitat
1 Jean-Jacques Martens – Aswin Pyck (Volvo PV 444), 1:36
2 Jean Rigondet – Olivier Souillard (Simca CG B 1200), 2:11
3 Gérald D’Incau – Nicolas Pagano (Jaguar E-Type 3.8), 2:54

4 Martin H. Sucari – Francisco Sucari (Porsche 356 A 1600 Coupé), 3:04
5 Victor Fernandes – Gael Escribe (Lancia Fulvia HF), 3:19
Fins a 89 classificats