Notícies

Trobada de Jean Todt amb Xavier Espot

Trobada de Jean Todt amb Xavier Espot

La reunió ha tingut lloc per iniciativa de l’Automòbil Club d’Andorra

19/11/2021

Dimarts 16 de novembre, i en el marc de la visita a l’Automòbil Club d’Andorra, Jean Todt, president de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), s’ha reunit amb Xavier Espot, cap de Govern d’Andorra, amb l’objectiu d’intercanviar impressions sobre els diferents projectes de seguretat viària i mobilitat que actualment es desenvolupen al Principat i en què l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) té un paper protagonista.

A més de Jean Todt i el cap de Govern, a la reunió han estat presents Enric Tarrado Vives i Patrick Pérez, president i vicepresident de l’Automòbil Club d’Andorra, i David Fraissinet, director general de l’entitat.

Todt, que des del 2015 també ostenta el càrrec d’enviat especial per a la seguretat viària pel secretari general de les Nacions Unides, en el seu moment Ban Ki-moon i actualment António Guterres, ha reconegut els esforços que du a terme el Govern d’Andorra en matèria de seguretat viària en la reducció de les xifres de sinistres viaris. En particular, el president de la FIA s’ha mostrat molt interessat a conèixer les diferents iniciatives pel que fa a seguretat viària que es desenvolupen al territori, entre elles la campanya nacional impulsada conjuntament amb l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Missió Zero Accidents.

Tanmateix, durant la reunió, la màxima autoritat en matèria de seguretat viària al món ha recomanat que Andorra s’adhereixi a cinc de les set Convencions de les Nacions Unides sobre Seguretat Viària, en concret n’ha destacat tres: les convencions en matèria de Circulació Viària (1968), de Senyalització Viària (1968) i l’Acord de 1997 relatiu a l’adopció de prescripcions uniformes per a les inspeccions tècniques periòdiques dels vehicles de rodes.


Todt també ha proposat que Andorra tingui un paper actiu en l’assessorament a països en vies de desenvolupament en temes com ara la implementació de polítiques de seguretat viària.

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat l’aposta per la mobilitat sostenible que s’està fent des del Govern, així com la voluntat de l’Executiu de seguir millorant les polítiques que promoguin i permetin ampliar la seguretat viària al Principat.

Al seu torn, el president de l’ACA, Enric Tarrado Vives, ha posat en valor la històrica tradició d’excel·lents relacions entre l’administració i l’entitat, fet que es materialitza en espais de col·laboració mútua, com ara la Comissió Nacional de l’Energia i del Canvi Climàtic (CNECC) i la Subcomissió permanent de treball tècnic en el marc de la mobilitat (SPTTMM).

Per tancar la trobada, Jean Todt ha recordat el seu compromís de continuar cooperant amb Andorra en la millora dels seus sistemes viaris i en la prevenció d’accidents de trànsit per reduir la sinistralitat i víctimes a les carreteres, un objectiu amb què tant el Govern d’Andorra com l’ACA es troben fermament alineats i en què treballen a diari per garantir i fomentar la seguretat de tots els usuaris de la via.


UNA VISITA PROFITOSA

Per acabar la jornada, el president de la FIA ha mantingut una trobada amb el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres Falcó, i amb el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy Franco.

Durant la reunió, el president de l’ACA ha exposat les diferents iniciatives que històricament el Club ha promogut en matèria esportiva i que promouen la dinamització econòmica i esportiva del país, alhora que són un altaveu de la marca Andorra més enllà de les seves fronteres.

En el mateix sentit, Tarrado també ha posat en relleu les diferents accions en matèria de mobilitat en què l’Automòbil Club d’Andorra col·labora activament amb el Govern d’Andorra.

 

Autoria fotografia: Servei Fotogràfic Govern d'Andorra


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×