ACTUALITAT

65a Assemblea General Ordinària: l’ACA creix en socis, serveis i solvència


65a Assemblea General Ordinària: l’ACA creix en socis, serveis i solvència
Publicat el: 21/03/2019

L’ACA segueix creixent durant el 2018 en nombre de socis, en oferta de serveis i en solvència financera, després d’implantar amb èxit el Pla Estratègic proposat.

Enric Pujal, president:

“Com no podia ser d’una altra manera, el 2018 ha sigut un any ple de reptes que hem anat assolint sempre fidels a la vocació de servei del Club. Entre totes les fites d’enguany, la voluntat de créixer en nombre de socis ha sigut un dels reptes més ambiciosos. Durant aquest 2018 hem donat la benvinguda al Club a 1.393 nous socis.”

Enric Pujal, president de l'Automòbil Club d'Andorra

El Club creix més de 1.000 socis aquest any i ja supera els 8.600

A dia d’avui, el Club compta amb més de 8.600 socis i creix a un ritme de més de 1.000 abonats nous cada any, consolidant-se com el club més gran d’Andorra.

Enric Pujal, president: “La nova oferta de serveis i les noves modalitats de soci pensades per les famílies han sigut sens dubte els pilars del nostre creixement social. Aquest augment de socis garanteix el futur del club i ens obliga, alhora, a seguir millorant la nostra oferta de serveis".
 

El Club impulsa la seva pròpia targeta financera amb els millors descomptes pels seus socis

Des de la fundació del Club l’any 1954, l’ACA s’ha mantingut fidel a la seva missió: oferir als seus socis uns serveis àgils, eficients i personalitzats. La vocació inicial de servei al conductor ha evolucionat fins a convertir el Club en una entitat moderna plenament orientada al servei de les persones.

Dels nous serveis que ofereix el club, la proposta més destacada del 2018 és la targeta financera ACA Master. Es tracta d’una targeta de crèdit gratuïta i exclusiva pels socis amb un munt d’avantatges i descomptes. La nova targeta ACA Master exemplifica a la perfecció la voluntat del club d’oferir serveis innovadors i exclusius.

El Club incorpora les assegurances al seu catàleg de serveis al soci

Fruit de l’evolució que ha experimentat el Club en els darrers anys, ACA Segurs neix com un nou servei exclusiu que assessora i gestiona assegurances personals, d’automòbil, de salut i de la llar dels socis.

El Club presta aquest nou servei als seus associats de manera ràpida i econòmica, vetllant sempre per la defensa dels seus interessos.

El Club tanca l’exercici 2018 amb beneficis i augmenta la seva solvència econòmica

El Club ha presentat davant de l’assemblea de socis els comptes de l’exercici 2018 amb un resultat positiu de 123.598 euros que es traspassaran als fons socials de l’ens.
L’ACA creix en tots els seus indicadors econòmics, sobretot en les seves àrees de negoci i millora de forma notable els seus recursos propis reforçant la solvència econòmica de l’entitat.

Una acurada gestió, l’augment de la massa social i de l’activitat comercial i la solidesa dels serveis que ofereix el club són els pilars de la millora dels resultat econòmics del Club.
El Club ha elaborat un pressupost general per a l’exercici 2019 en la línia ascendent dels darrers anys i el sotmetrà a l’aprovació de l’assemblea dels socis. El pressupost per a l’exercici 2019 preveu un resultat positiu de 164.364 euros.

L’ACA segueix treballant per a una mobilitat més segura i sostenible

Com a entitat vinculada a la mobilitat al Principat, l'Automòbil Club d'Andorra continua treballant per impulsar projectes i propostes per a una mobilitat més segura i sostenible.
L’IMACA, que és l’informe de referència per a la mobilitat d’Andorra, continua la seva evolució i enguany es presenta com l'únic portal de dades obertes íntegrament dedicat a la mobilitat d'Andorra.

La Jornada de la Mobilitat Elèctrica organitzada conjuntament amb FEDA se celebrarà dissabte 18 de maig del 2019 al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany amb la voluntat de mostrar als ciutadans totes les novetats i les oportunitats que ofereix la mobilitat elèctrica.

L’any 2019, l’ACA vol ser més present al programa de seguretat viària, que sota la tutela del Ministeri d’Educació i amb la col·laboració dels serveis de circulació dels comuns, fomenta la seguretat viària entre els més joves.

Reconeixement als socis més antics

Per tercer any consecutiu, l'Automòbil Club d'Andorra ha volgut reconèixer als tres socis amb més antiguitat, lliurant-los el carnet d'Or (quota gratuïta) als socis: Manel Francesca Rispal, Joan pi Cerdà, Jordi Moliné Nadal.

Entrega carnet socis d'or ACA

Les dades del 2018:

 • 65 anys al servei de les persones

 • 3.867 serveis d’assistència en carretera a tot Europa

 • 28 trasllats mèdics d’urgència des de qualsevol punt del món

 • 1.393 socis nous

 • 1.630 targetes ACA Master

 • 8.571 socis

L’ACA esport vol consolidar la pujada Arinsal al campionat de França de muntanya

La secció esportiva del club anomenada ACA ESPORT, que alhora és la Federació Andorrana d’Automobilisme, ha presentat davant els socis l’agenda de proves d’automobilisme i el pressupost per a la temporada 2019.

Les proves que organitzarà l’àrea esportiva del club durant el 2019 són la ‘Crèdit Andorrà G Series’, ja celebrades durant els mesos de gener i febrer renovades amb cinc categories, amb dos dies d’esdeveniment per cursa, producció i difusió per televisió i més presència de pilots andorrans.

La pujada Arinsal prevista pels dies 22 i 23 de juny és sens dubte la prova “clau” de la temporada, ja que l’ACA vol seguir progressant en qualitat organitzativa i de participants amb l’objectiu d’incloure la prova en la primera divisió del Campionat de França de muntanya en un futur no gaire llunyà.

El Ral·li d’Andorra Històric, que ja ha renovat el seu acord amb el Comú d’Andorra la Vella, se celebrarà els dies 14 i 15 de setembre en el seu format habitual de regularitat per vehicles clàssics.

L’Andorra Winter Rally- Sotheby’s International Realty està previst pels dies 21 i 22 de desembre amb la seu del ral·li, com ja és tradicional, a Ordino.

El trofeu Andros, que celebrarà la seva 31a edició amb una graella mixta composada per vehicles tèrmics i elèctrics 100%, completarà el calendari de proves del 2019 al desembre, amb dates encara per concretar.

El programa de formació d’oficials i comissaris, la novetat del 2018

ACA Esport segueix amb el programa de formació de joves pilots per 13è any consecutiu i compta amb els pilots Edgard Montellà, Ingrid Rossell i Raúl Ferre, tots ells, en la disciplina de muntanya.

La novetat el 2018 ha estat el nou programa de formació d’oficials i comissaris, un programa que continua durant el 2019 i que ja compta amb 30 nous oficials i comissaris esportius, fet que reforça l’organització de les proves esportives nacionals que organitza ACA Esport.

El circuit renova les instal·lacions i la gestió

El nou model de gestió del circuit iniciat l’hivern del 2017 ha suposat l’impuls definitiu per la instal·lació del port d’Envalira. L’acord amb Esponsorama ha permès remodelar, modernitzar i dotar la instal·lació de 21 boxes per a cotxes i motos; d’una nova sala de direcció de carrera equipada amb un sistema de cronometratge fix amb dos parcials; d’una nova sala vip amb millor visió per al públic i més gran i d’un Welcome Center per acollir als participants de les diferents activitats que organitza el circuit, que s’ha dotat dels recursos humans necessaris per afrontar el futur amb màximes garanties.

Sens dubte el circuit permanent més alt del món s’està convertint en un atractiu turístic més del Principat d’Andorra, capaç d’atreure prestigioses marques de renom internacional, esportistes d’elit vinculats o no al món del motor, promocionar l’automobilisme en un espai segur dissenyat amb aquesta finalitat i seguir amb la formació de conductors tant vinculada la seguretat viària.

El Circuit Andorra ha millorat el seu catàleg d’activitats d’hivern i inicia les activitats d’estiu incorporant el Kàrting amb els germans Marc i Jordi Gené, les motos per a adults i nens amb el pilot resident Rubén Xaus, les experiències esportives amb vehicles de competició a l’estiu i els cursos de formació i seguretat vial amb vehicles de l’escola de conducció també sobre asfalt.

El traçat andorrà internacionalitza la seva imatge i ajuda a promocionar el país amb l’organització de les Crèdit Andorrà GSeries i garanteix la continuïtat del prestigiós Trofeu Andros a Andorra.

Les dades 2018 de l’àrea esportiva:

 • 4 proves esportives organitzades

 • 230 participants entre les 4 proves

 • 119 llicències expedides

 • 36 nous oficials i comissaris

 • 3 joves pilots en el programa de formació

 • 1 campió de Catalunya de muntanya (Ramon Plaus)

 • 1 campió d’Espanya de muntanya (Gerard de la Casa)