ACTUALITAT

64a Assemblea General Ordinària


64a Assemblea General Ordinària
Publicat el: 16/03/2018

Àrea Negoci

L’Automòbil Club ha fet balanç del 2017 en la seva Assemblea General Ordinària amb una clara valoració positiva: l’increment en més de mil socis en un any per segon cop consecutiu. La posada en marxa l'any 2016 del Pla Estratègic de l’entitat -que se seguirà implantant amb força durant l'any 2018- ha propiciat aquest “notable creixement”, com ha indicat el president Enric Pujal, basat en una important tasca elaborada des de l’entitat centrada en donar a conèixer totes les prestacions que ofereix el club i a l'hora de millorar-les. Enrere ha quedat la tendència de pèrdua paulatina de socis des del 2008 (al voltant del centenar per any), i ara es parla de xifres altament optimistes: mentre el 2014 i el 2015 es van aconseguir 172 i 226 socis nous, respectivament, el 2016 l’Automòbil Club va tancar l'any amb 1.094 socis més, i el 2017 sumant un total 1.173 socis més, amb una xifra final de més de 7.000 socis. Un dels objectius marcats pel president de l’entitat és arribar als gairebé 10.000 socis de cara al 2020.

Pel que fa a les dades econòmiques, el 2017 s’ha pogut tancar amb un benefici de 80.354 euros, 122% per sobre del resultat de l’any anterior que es destinen a fons socials per mandat de l’Assemblea. La previsió de resultat del 2018 xifra aquest benefici en quasi 94.000 euros. Continuar creixent en nombre de socis i en l'excel·lència en la prestació de serveis a les persones és una de les fites de l’Automòbil Club, que vol potenciar cada vegada més l’àrea de negoci de l’entitat. La nova línia de negoci ACA Segurs (corredoria d'assegurances que ha nascut amb la voluntat d'oferir un altre servei exclusiu per als socis), la nova targeta de crèdit ACA Màster -única, gratuïta i amb molts avantatges per als socis-, i les modalitats de soci, es consoliden com els tres pilars de creixement de la base social i econòmica del Club.

Àrea Institucional

Pel que fa a l'àrea institucional, l'Automòbil Club d'Andorra, en tant que entitat vinculada a la mobilitat al Principat, continua treballant per impulsar la convivència entre els diferents mitjans de transport amb l'objectiu de convertir Andorra en exemple de respecte, civisme i conducció responsable. En aquest sentit, el president Pujal ha presentat, com a novetat, un pla per la millora de la seguretat vial i prevenció d’accidents pensat per a l'escenari temporal 2018-2020. Aquest pla conté un ampli, i al mateix temps realista, conjunt d'actuacions amb la finalitat de reduir significativament la sinistralitat al territori. D'altra banda, l’IMACA (un informe de referència per a la mobilitat d’Andorra), continua la seva evolució i enguany es presenta en format Open data, un portal de dades obertes íntegrament dedicat a la mobilitat d'Andorra.

L’Automòbil Club també ha volgut reconèixer per segona vegada -i ho seguirà fent en els pròxims anys- els tres socis de més antiguitat, entregant el Carnet d’Or (quota gratuïta) als socis Enric Riba Valls, Lluis Molné Armengol i Josep Canturri Muntanya.

Àrea Esportiva

Se segueix impulsant amb força el vessant esportiu del club, que gaudirà d’una línia continuista, assegurant moltes de les competicions habituals. Les Crèdit Andorrà Gseries es consoliden després del salt qualitatiu de la passada temporada, sobretot pel que fa a la difusió internacional, però al calendari esportiu no faltaran totes les competicions que prepara l’Automòbil Club, com el Ral·li d’Andorra Històric, el Trofeu Andros i l’Andorra Winter Rally. Com a novetat d'aquest any, la Pujada, puntuable per al campionat de França, canvia de data i d’ubicació i passarà a anomenarse Pujada Arinsal.