Notícies

A cop de pedal, Elena Milà i David Vilanova, fundadors del projecte KARABAN i viatgers ACA SEGURS, completen l’etapa europea

A cop de pedal, Elena Milà i David Vilanova, fundadors del projecte KARABAN i viatgers ACA SEGURS, completen l’etapa europea

Tot a punt per la travessia per l’Àfrica

20/02/2024

• Els dos viatgers d’ACA SEGURS són a Atenes, on han tancat el recorregut de la caravana solidària pel continent europeu
• Encetaran el trajecte africà pel sud, ja que la zona nord viu una situació de molta intestablibilitat que no dona garanties als participants 
• L’objectiu de KARABAN és pedalar en forma de caravana solidària de bicicletes des d’Andorra fins a Kenya: 12.000 quilòmetres per recollir fons per a l’organització Kings and Queens of Kibera de Nairobi 


Elena Milà i David Vilanova tanquen el recorregut que els ha portat en bicicleta des d’Andorra la Vella fins a Atenes, capital de Grècia. Entremig, han passat per onze països i han fet 4.700 quilòmetres, amb un total de 4.500 metres de desnivell i 144 dies en ruta. Tot plegat, per una bona causa: donar suport a Kings and Queens of Kibera, una organització sense ànim de lucre creada l’any 2011 a Kibera, als afores de Nairobi, capital de Kenya, que ajuda nens i nenes que viuen als carrers i en situacions molt complexes. Se’ls ofereix una llar i la possibilitat d’accedir a l’escola, així com un acompanyament durant l’etapa escolar i en el pas a la vida adulta i laboral.


Des d’Andorra fins a Kenya, pedalejant


El dia 23 de setembre, els dos viatgers van iniciar el camí en una caravana de bicicletes que els portarà des d’Andorra fins a Kenya, en un trajecte de 12.000 quilòmetres durant gairebé un any.


Elena Milà comenta: «Estem molt satisfets de completar aquesta primera etapa del viatge. Una de les coses que més ens il·lusiona és que part d’aquesta aventura ha estat compartida. El dia de la sortida a Andorra la Vella vam ser vint ciclistes a la caravana i, al llarg del recorregut europeu, s’hi han unit sis bikers, que han pedalejat 4.400 quilòmetres amb el mallot KARABAN. Ara ens preparem per fer el salt al continent africà i encarar aquesta segona gran etapa amb més il·lusió i amb més ganes que mai». Vilanova hi afegeix: «El recorregut de la caravana per Europa ha anat tal com prevèiem, tret d’algun desviament puntual. Potser el gran repte d’aquesta etapa ha estat el fred i els moments en què hem patit molt vent. El més satisfactori, sens dubte, ha estat l’acollida que hem rebut a tot arreu on hem anat. Cada pedalada ha estat una aventura constant i hem travessat paratges increïbles que ens han permès conèixer persones amb un gran cor i una hospitalitat infinita».


Ja a Atenes, els dos viatgers estan preparant l’etapa per l’Àfrica. Si bé inicialment volien entrar al continent africà per Egipte i després seguir pel Sudan, la situació geopolítica d’aquests dos països no dona garanties perquè la caravana es pugui desplegar de manera segura.
Milà assenyala: «Ara som a la capital grega per acabar d’organitzar i preparar tota la logística per a l’etapa africana. Volem compartir amb tothom la decisió presa en relació amb la ruta. A causa de la inestabilitat que perdura al nord de l’Àfrica, ens hem vist obligats a canviar l’itinerari inicial. Volíem evitar viatjar en avió, però per donar prioritat, entre altres motius, a la seguretat de la caravana ciclista, s’ha decidit iniciar el recorregut a Sud-àfrica. Volarem a Cape Town el 21 de febrer i, des d’allà, ens esperen 7.000 quilòmetres cap al nord per arribar a Kenya». Vilanova expressa: «Cada pedalada ens aproparà al nostre objectiu, la meta solidària, i el recorregut ens portarà per Sud-àfrica, Namíbia, Botswana, Zimbàbue, Zàmbia, Malawi, Tanzània i, finalment, Kenya. Aquest canvi suposa fer 2.000 quilòmetres més dels previstos i ja tenim diferents peticions i alguna confirmació de nous KARABAN bikers que s’uniran a la caravana ciclista en terres africanes». 


En aquest sentit, la viatgera i el viatger d’ACA SEGURS han comentat que han traçat el recorregut africà tenint molt bones referències d’altres viatgers que han fet el mateix periple. A més, estan en contacte permanent amb l’ONG a Kenya, de manera que en territori africà disposaran d’un telèfon per a trucades via satèl·lit. Ara estan fent les gestions necessàries per a posar en comú el projecte i el recorregut amb autoritats locals i nacionals de les poblacions i els països per on passarà la caravana.
D’altra banda, els dos ciclistes ja han avançat que amb l’ajuda recollida, entre vuit i nou nenes i nens accediran a una educació reglada de més qualitat en escoles del centre de la capital kenyana, fet pel qual s’han mostrat molt satisfets: «Sabíem que la caravana solidària tindria un molt bon impacte i ara ja sabem a què es destinarà l’ajuda, és molt gratificant». 


COM COL·LABORAR EN EL PROJECTE


Les persones particulars i les empreses tenen quatre opcions per a col·laborar en el projecte de recaptar fons per a Kings and Queens of Kibera:
1) Donació voluntària
Es pot fer a través del web de KARABAN mitjançant una transferència bancària o PayPal.
2) Patrocini de quilòmetres
Les empreses patrocinadores poden optar per patrocinar quilòmetres del recorregut. Actualment, una quinzena d’entitats donen suport econòmic al projecte, o bé aporten material.
3) Unir-se a pedalar
Tothom que vulgui formar part de la caravana ciclista ha d’inscriure’s al proejcte per unir-se a pedalar amb KARABAN. Les persones que s’hi uneixin, rebran l’equipament KARABAN, que consisteix en un mallot, un bidó i una gorra ciclista. El cost de la inscripció és de 90 €, que es destinen a cobrir l’equipament; si la persona ho vol, pot aportar una quantitat addicional com a donació.
4) Adquisició de productes KARABAN
Amb la col·laboració de dissenyadors, il·lustradors i artistes, s’ha creat marxandatge KARABAN (samarretes, tote bags, tasses, gorres, mallots) que està a disposició del públic general. Els diners que es recullin amb les compres es destinaran a donació.

ACA SEGURS, assegurances a mida

Conscients que les sòcies i els socis d’ACA CLUB ja gaudeixen de la millor assistència personal i de viatge en carretera, la corredoria ACA SEGURS va néixer amb la voluntat d’oferir un altre servei exclusiu per als socis i sòcies del Club. En concret, la pòlissa Viatge és l’assegurança ideal per a qualsevol mena de viatge (aventura, vacances, estudis, negocis), sigui llarg o curt. En aquest sentit, l’equip d’ACA SEGURS, especialistes en assegurances a mida, ha dissenyat l’assegurança perfecta per a la iniciativa d’Elena Milà i David Vilanova perquè els acompanyi durant els 10.000 quilòmetres i gairebé onze mesos que durarà el seu periple. Entre altres cobertures, disposen d’una assistència sanitària fins a 150.000 euros.

Més informació: 
Vegeu el detall del recorregut al web

ACA SEGURS | KARABAN

 

 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×