Notícies

Assemblea General Ordinària

Assemblea General Ordinària

L'ACA es reforça com a club de servei a les persones

23/03/2022

L’ACA tanca el 2021 amb resultats positius i es reforça com a club de servei a les persones

Ahir al vespre ha tingut lloc l’Assemblea General Ordinària de l’ACA, que s’ha celebrat en una de les sales dels Cinemes illa Carlemany i durant la qual s’ha informat les sòcies i socis sobre les activitats més significatives dutes a terme durant el 2021. A mes, s’han presentat el compte de resultats, el balanç del 2021 i el pressupost per a l’any 2022.

L’ACA va continuar creixent durant el 2021 en nombre de socis i sòcies, en qualitat de serveis i en solvència financera.

Enric Tarrado Vives, president:

«L’any 2021, el nostre primer any al capdavant del nou consell directiu, ha estat un any ple de reptes que hem anat superant, sempre fidels als valors, al patrimoni i a la vocació de servei del Club. Créixer en nombre de socis i sòcies, sobretot en un context global de recuperació, ha estat, sens dubte, el repte més ambiciós. I ho hem aconseguit, hem donat la benvinguda a un total de 1.042 nous socis i sòcies.»

El Club registra més de 1.000 socis i sòcies el 2021, i ja supera els 10.500

En aquests moments el Club té més de 10.530 socis i creix a un ritme de més de 1.000 abonats nous cada any, de manera que es consolida com el club més gran d’Andorra.

Enric Tarrado Vives, president:

«Tot el treball vinculat a les modalitats de soci ha estat sempre el pilar del creixement social del Club. L’augment de socis i sòcies que any rere any experimenta l’ACA és el motor que ens impulsa a fer evolucionar l’oferta de valor per adaptar-nos al mercat i a la societat.»

Des del punt de vista econòmic, les xifres són molt positives. El Club presenta per a l’exercici 2021 un resultat positiu que es destina a fons socials per mandat de l’Assemblea. L’ACA creix en tots els indicadors econòmics, sobretot en les àrees de negoci, i millora de manera notable els recursos propis reforçant la solvència econòmica de l’entitat.

Enric Tarrado Vives, president:

«Una acurada gestió, l’augment de la massa social, de l’activitat comercial i la solidesa dels serveis que ofereix el club són els pilars de la millora dels resultats econòmics.»

El Club ha elaborat un pressupost general per a l’exercici 2022 inferior al del 2021, en previsió de la situació global de recuperació econòmica del país davant la pandèmia de la covid-19. A més reforçar les xifres pel que fa a un objectiu cabdal de l’entitat: la promoció turística d’Andorra, mitjançant el motorsport.

La innovació al servei dels socis i sòcies

Durant l’Assemblea, també s’ha presentat ACA CLIC, l’app de l’Automòbil Club que els propers dies els socis i sòcies es podran descarregar i mitjançant la qual el Club consolida el procés de transformació tecnològica i digital, amb l’objectiu de millorar, de manera contínua, tots els serveis oferts a les sòcies i socis.

Enric Tarrado Vives, president:

«L’app ens ajudarà a acostar encara més els socis i sòcies al Club. Permetrà, entre altres coses, tenir el carnet digital, sol·licitar en un clic l’assistència al vehicle ?i fer un seguiment per geolocalització del servei de grua?, l’assistència sanitària o consultar les pòlisses contractades amb la corredoria d’assegurances del Club, ACA SEGURS

En la mateixa línia, també es continua millorant l’oferta de descomptes i promocions de la targeta financera del Club, ACA MASTER. El 2021 s’ha tancat amb un total de 3.254 targetes actives.

Aposta per l’acció social

Com a entitat vinculada a la mobilitat al Principat, l’Automòbil Club d’Andorra continua actuant per impulsar projectes i propostes per millorar la mobilitat de les persones.

L’IMACA (Informe de la Mobilitat de l’Automòbil Club d’Andorra), que és l’informe de referència sobre la mobilitat d’Andorra, continua evolucionant i enguany, un cop feta la rigorosa anàlisi dels principals indicadors que afecten la mobilitat del país, el tema central seran els plans de mobilitat per a les empreses.

Tanmateix, s’establirà un acord nou per posar en marxa la 4a campanya de seguretat viària «Missió Zero Accidents», en aquest cas, amb el Ministeri de Territori i Habitatge del Govern d’Andorra.

Enric Tarrado Vives, president:

«Complint totes les recomanacions sanitàries, estem tornant a la normalitat i això implica que el país s’està reactivant en tots els àmbits. Però no podem oblidar els reptes mediambientals que tenim al davant i el compromís ineludible de la nostra feina per assegurar una mobilitat del futur sostenible, segura, equitativa i accessible per a tothom».

L’octubre del 2021, l’ACA va recuperar el tradicional Ral·li Turístic, una activitat social arrelada al cor de l’ACA i que té l’objectiu que els socis i sòcies puguin gaudir de diferents activitats, com ara culturals i gastronòmiques, i sempre conduint per carreteres secundàries de gran interès turístic.

Enguany, el Ral·li Turístic tindrà lloc els dies 6, 7, 8 i 9 d’octubre.

Reconeixement als socis més antics

L’Automòbil Club també ha volgut reconèixer, un any més, els tres socis de més antiguitat, als quals ha lliurat el Carnet d’Or (quota gratuïta):

  • Josep BALIELLAS BABOT · 178  
  • Josep A. SERRA PLA · 193  
  • Antoni DURÓ BARÓ · 204 

ACA ESPORTIVA

El vessant esportiu de l’ACA centra tots els seus esforços a acompanyar la recuperació del país

La secció esportiva del club, ACA ESPORTIVA, que alhora és la Federació Andorrana d’Automobilisme, ha presentat davant els socis i sòcies l’agenda de proves d’automobilisme per al 2022, i també ha valorat les fites aconseguides durant el 2021.

Enric Tarrado Vives, president:

«La promoció d’Andorra és un dels valors fundacionals del Club i, fidel a aquest valor, el Club ha de contribuir de manera activa a la promoció turística del nostre país tant dins com fora de les nostres fronteres.»

En efecte, l’agenda pròpia consolidada inclou tres cites obligades per a centenars de pilots: la Pujada Arinsal / Course de Côte Arinsal, el Ral·li d’Andorra i l’Sotheby's Winter Rally.

La Comissió Esportiva va viure dos punts d’inflexió més l’any 2021: la presentació del llibre del 50è aniversari del Ral·li d’Andorra, titulat Un petit país, un gran ral·li, i la visita de Jean Todt, en aquell moment encara president de la FIA. Todt, a més de participar en l’acte de presentació de la publicació, va visitar l’ACA eSports Sim Center (Ordino) i es va reunir amb el cap de Govern, Xavier Espot Zamora, amb qui va intercanviar idees sobre la mobilitat de les persones i la seguretat viària.

ACA ESPORTIVA treballa en una agenda molt intensa per al 2022 que podeu consultar aquí.

TOUR AUTO: la 31a edició estarà marcada per una arribada, sense precedents, a Andorra

Les curses franceses obren el calendari, amb un cap de cartell de luxe: el Tour Auto Automobile 2022, possiblement la cursa mundial més prestigiosa en carretera reservada als vehicles clàssics i històrics de competició. La prova finalitzarà al Principat d’Andorra el dissabte 30 d’abril, al parc Central d’Andorra la Vella, després de la disputa de la darrera especial al coll d’Ordino. Un esdeveniment que és possible gràcies a la iniciativa de l’Automòbil Club d’Andorra en estreta col·laboració amb Andorra Turisme, Andorra Business i els comuns d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino.

Aquest gran esdeveniment automobilístic serà el primer dels sis que se celebraran a Andorra durant l’any 2022. Després del Tour Auto, visitaran el país el GT Tour Cevennes-Roussillon (19-20 de maig) i Le Grand Tour (26 de maig). I les organitzacions pròpies d’ACA ESPORTIVA seran la Pujada Arinsal (17-19 de juny), el Ral·li d’Andorra (17 de setembre) i l’Sotheby's Winter Rally (18 de desembre).

Enric Tarrado Vives, president:

«Els esdeveniments que organitza ACA ESPORTIVA i les aliances internacionals de l’entitat són dues oportunitats clares per treballar per al nostre país i creiem que l’ACA, des del seu vessant esportiu, ha de tenir una actitud compromesa per promoure turísticament el nostre país mitjançant el motorsport.»

Joves pilots

Fa gairebé vint anys que ACA ESPORTIVA treballa amb l’esport base donant suport a joves pilots d’automobilisme, tradicionalment de la disciplina de muntanya, tret d’alguna excepció.

El 2021 va suposar un any de reptes per a cadascun dels joves pilots de l’ACA, molts dels quals es van assolir:

  • Edgar Montellà, campió de Catalunya de Muntanya (CM) i tercer classificat del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM), Cat III.
  • Àlex Español, campió d’Espanya de Ral·lis de Terra (2RM).
  • Raül Ferré, subcampió del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM), Cat II.
  • Marc Solsona es va incorporar al programa de Joves Pilots de l’ACA el 2021 i, sense experiència prèvia, va iniciar la carrera esportiva en automobilisme amb el programa de formació de l’ACA en la disciplina de muntanya.

La temporada 2021 va tenir com a punt àlgid la participació en el FIA Masters Hill Climb a Braga (Portugal). Van defensar els colors de l’equip d’Andorra: Ferré, Montellà, Solsona i un altre debutant de l’especialitat, Marcel Muxella; Ferré va fer podi a la categoria U25.

Pel que fa al 2022, el programa de formació incorpora oficialment dos pilots més: Marcel Muxella i Ian Porté, tots dos en la disciplina de muntanya.

Per la seva banda, Montellà ha brodat amb matrícula d’honor el que ha estat el darrer any com a Jove Pilot de l’ACA. Si el programa Joves Pilots té per objectiu detectar els campions del futur, Montellà ha complert tots els objectius i els passos del programa, i afronta, amb talent personal, treball i el rigor de l’experiència, un futur ple d’èxits.

Quarta promoció d’oficials i comissaris      

Un any més, ACA ESPORTIVA va organitzar la formació d’oficials i comissaris amb llicència FIA, la quarta promoció de l’any 2021. Avui, ja són un total de 103 homes i dones ostenten la certificació, cosa que ha permès professionalitzar aquesta branca de la Comissió Esportiva. I així ho reconeixen les federacions veïnes, en les competicions de les quals, en molts casos, són convocats oficials i comissaris amb llicència expedida a Andorra. La Comissió Esportiva ja treballa en una altra edició del curs per al 2022.

Un nou projecte digital: ACA eSports

Des de l’any 2020, i especialment durant l’any 2021, ACA ESPORTIVA va treballar amb molta cura per tal de consolidar un projecte que el març d’aquest any s’ha fet públic.

Sota l’aliança de tres empreses del país i amb la iniciativa de l’ACA, ha nascut ACA eSports, el primer projecte de motorsport digital del país.

Enric Tarrado Vives, president:

«Per a l’Automòbil Club d’Andorra aquest és un projecte estratègic que està en línia amb el treball de modernització i digitalització del Club, alhora que i d’internacionalització del nostre país. Estableix les bases d’una entitat de serveis per a les famílies d’ara i també per a les del futur.  És una oportunitat esportiva, som una federació automobilística, els esports digitals obren la porta a desenvolupar tota una nova generació d’esportistes digitals que podran accedir a competicions d’alt nivell sense necessitar els grans pressupostos que exigeix l’entorn real. És un projecte compartit amb dues entitats, Andorra Telecom i Crèdit Andorrà, que des del primer moment van acceptar el repte de l’ACA».

El projecte té quatre àrees de treball i a cadascuna d'elles disposa d’un equip de professionals que acompanyen el projecte.

ACA eSports CENTER_ Situat al CEO d’Ordino en un entorn esportiu cent per cent, té quatre-cents metres quadrats, distribuïts en tres plantes, i disposa d’una zona d’entrenaments i competicions amb simuladors per a l’EQUIP i per a l’ACADEMY, entre d’altres.

ACADEMY_ El projecte també impulsa una acadèmia de joves pilots digitals a les mateixes instal·lacions i tots els professionals treballen amb l’equip per reforçar els aspectes de salut i formatius.

EQUIP_ Quatre pilots digitals formaran el primer equip professional d’Andorra d’esports digitals de la disciplina sim racing, que entrenaran i competiran de manera permanent a l’ACA eSports Centre, on disposaran de l’última tecnologia amb simuladors, la màxima connectivitat i professionals de diferents disciplines (piscòleg esportiu, desenvolupador, optometrista, coach esportiu, comunicació, broadcasting)

ESDEVENIMENTS I CAMPIONATS_ El projecte es completa amb un bloc d’organització de campionats d’automobilisme digitals en diferents plataformes i un campionat nacional amb participants globals.


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×