Notícies

Raül Ferré fa el salt al Mundial FIA de RallyCross elèctric

Raül Ferré fa el salt al Mundial FIA de RallyCross elèctric

El Jove Pilot ACA s'estrenarà al FIA de RallyCross elèctric a Höljes (Suècia) els dies 2 i 3 de juliol de 2022

07/06/2022

• El Jove Pilot ACA s'estrenarà al FIA de RallyCross elèctric a Höljes (Suècia) els dies 2 i 3 de juliol de 2022

• L'ACA eSports Center i un gran equip de professionals, els pilars de la preparació de Ferré

• AndoRRacing és el principal patrocinador del nou projecte, juntament amb Visitandorra.com, HiperPas, Immobiliària CISA, Grup Heracles, Tot Natura, Globalrisc, Seventeen i Hotel del Pui

L'ACA eSports Center ha estat l'escenari elegit per presentar el nou camí internacional de Raül Ferré. A l'acte ha estat acompanyat de Toti Sasplugas Teixidó, secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra i responsable d'ACA Esportiva, la secció esportiva de l'entitat.

 Després d'acumular experiència competint en campionats de muntanya i gel a Andorra, Espanya i França, el jove pilot de 24 anys fa el salt al panorama mundial per seguir amb la seva formació en competició. Aquesta temporada al Campionat francès de Muntanya corre amb un Silver Car CS de 1.100cc amb turbocompressor, 480 kg de pes i 400 CV. I a partir d’aquest estiu, compaginarà la participació en aquest campionat amb el Mundial de RallyCross elèctric.

 El Mundial de RallyCross FIA RX2e és un campionat que cada any té més adeptes. Aquest any compta amb 5 curses a disputar a Suècia, Alemanya, Noruega, Letònia i Bèlgica. Se celebra en circuits tancats, essent part de la superfície sobre terra i una altra part sobre asfalt. Els traçats també tenen salts, cosa que li dóna una espectacularitat visual per al públic i també per als mateixos participants. Són curses curtes amb pocs cotxes a la pista i molt intenses, essent habituals els contactes entre vehicles.

 Raül Ferré va comentar que: «Per nosaltres és un somni i també és un objectiu complert estar en un campionat del món com aquest. A més, és una oportunitat esportiva molt gran on gaudirem i per a la qual també ens estem preparant molt, i personalment crec que ens ho mereixem. Sabem que tenim una gran feina per endavant, que som principiants en l'especialitat en comparació dels rivals però estem segurs que donarem el dos-cents per cent per arribar al més alt possible. També és un any d'aprenentatge i aprofitarem totes les oportunitats per aconseguir un bon resultat, sent molt conscients que això és un campionat del món i que hi ha molt per madurar. L'esforç personal per arribar a aquest punt ha estat molt gran, però també el de totes les persones i empreses que creuen i comparteixen aquest projecte esportiu, estem molt agraïts per comptar amb ells».

 Per part seva, Toti Sasplugas Teixidó es va mostrar molt il·lusionat amb el nou repte del pilot andorrà: « El salt del Raül a un campionat mundial és una fita històrica per l'àrea esportiva d'ACA, un Jove Pilot sorgit del programa de formació de muntanya que tindrà la oportunitat de demostrar el talent en un campionat mundial. Hem analitzat amb cura quina era la disciplina, el campionat i el cotxe que podia portar el Raül a la lluita per un títol mundial. No tenim dubtes que la disciplina del rallycross és la ideal per afrontar un repte mundial i s'adapta a les qualitats que hem treballat amb el Raül a la disciplina de muntanya. El fet de disputar-se amb cotxes elèctrics també permet estar a l'avantguarda del que serà el motorsport del futur i si sumem l'interès mediàtic que desperta aquest nou campionat fa encara més atractiu el projecte. Raül té ara l'oportunitat de demostrar tot el seu potencial, només tenim el dubte del temps que trigarà a adaptar-se, però l'intens treball previ que fa ens fa ser molt optimistes ».

 Amb la mirada posada al nou repte, Ferré ha reforçat la seva preparació habitual amb els diferents professionals que ja l'acompanyen, és a dir, un preparador físic, un nutricionista i el psicòleg esportiu del programa Joves Pilots ACA. En la mateixa línia, el pilot andorrà està realitzant un programa d'entrenaments de les curses que té a l'agenda 2022 en un dels simuladors que l'ACA eSports - el projecte d'esports electrònics que lidera l'Automòbil Club - que ha preparat especialment com a complement de la formació i entrenament de cadascun dels Joves Pilots del programa.

 Tots aquests aspectes permeten, entre altres coses, que Raül arribi amb una gran feina prèvia a cadascuna de les cites esportives d'aquest any.

Un pilot jove amb un gran palmarès

 Raül es va estrenar en competició el 2018, comptant llavors amb 21 anys, va participar en només dues carreres aquell any. Va obtenir molt bons resultats, demostrant ja el seu potencial. Va ser llavors quan l'Automòbil Club d'Andorra s'hi va fixar i immediatament va començar a formar part del programa de Joves Pilots de l'ACA.

 A partir d'aquí, ja sota el paraigua d'ACA Esportiva, la divisió esportiva del Club, va començar la seva formació com a pilot professional a la disciplina de muntanya, factor que li va permetre competir en l'àmbit internacional. En la seva primera participació a les GSeries l'any 2019 es va proclamar campió a la categoria Car Cross davant d'especialistes amb més experiència sobre la superfície i sobre aquests vehicles. Aquell mateix any va aconseguir el subcampionat de Muntanya a Catalunya.

 El 2020 es va proclamar campió d'Espanya de Muntanya a la categoria CM i campió de Catalunya absolut de Muntanya. I el 2021 va aconseguir el subcampionat absolut d'Espanya de Muntanya.

 Va començar el 2022 quedant segon a la categoria Giand de les GSeries a Andorra i aquest any compaginarà la seva participació al Mundial de Rx2e  amb 5 proves de muntanya a França com a Pilot oficial Silver Car. 

Calendari global 2022 de Raül Ferré

 Per al que resta de temporada, Raül combinarà la seva participació al Campionat francès de muntanya i al Mundial de RX2e. En acabar els dos campionats participarà a les GSeries a Andorra, presumiblement a la nova categoria elèctrica monomarca que s'estrenarà el 2023, en què es corre amb els mateixos cotxes amb què Raül competirà al Mundial de Rallycross.

 Les properes competicions són les següents:

• Pujada Arinsal (Andorra) - 18-19 de juny de 2022 – Campionat de França de Muntanya 2a divisió.

• Höljes (Suècia) – 2 i 3 de juliol de 2022 – Mundial RX2e

• Course de Côte Dunières (França) – 16 i 17 de juliol de 2022 – Campionat de França de Muntanya 1ª divisió.

• Course de côte du Mont Dore (França) - 6 i 7 agost de 2022 – Campionat de França de Muntanya 1a divisió.

• Hell (Noruega) – 13 i 14 d'agost 2022 – Mundial RX2e

• Riga (Letònia) – 3 i 4 de setembre de 2022 – Mundial RX2e

• Course de côte Limonest - Mont Verdun (França) – 17 i 18 de setembre de 2022 – Campionat de França de Muntanya 1ª divisió.

• Spa (Bèlgica) – 8 i 9 d'octubre del 2022 – Mundial RX2e

• Catalunya (Espanya) - 29 i 30 d'octubre – Mundial RX2e 

• Circuit Andorra – Gener i febrer 2023 – GSeries

Sobre el Mundial FIA RX2e i el vehicle

 RX2e és el primer campionat de RallyCross elèctric de la FIA, que va començar el seu camí la temporada 2021. Un dels atractius clau d'aquest campionat és que es tracta d'una categoria monomarca, per això l'habilitat dels pilots és la que marca la diferència.

 La visió de RX2e, una aliança d'empreses entre l'especialista espanyol en mobilitat elèctrica QEV Technologies i la potència sueca de RallyCross Olsbergs MSE, és proporcionar un camí cap al cim per als aspirants a estrelles del RallyCross.

 El vehicle, dissenyat i construït per QEV Technologies, compta amb una bateria de 30kWh, que va muntada al costat del conductor al centre de l'automòbil per garantir una distribució òptima del pes 50/50. El motor del RX2e, que genera 250kW (335bhp) de potència i fins a 510Nm de par, subministra energia de manera uniforme a les rodes davanteres i del darrere.

 A més, per primera vegada al RallyCross, els pilots tindran tres paràmetres clau per jugar abans i entre curses, injectant un element addicional d'habilitat a l'equació. Des de l'interior de la cabina, els competidors podran ajustar manualment la quantitat de par produït pels motors davanter i i posterior, el par total desplegat per les quatre rodes durant la sortida i el grau de frenada regenerativa als eixos davanter i del darrere.

Suport a Raül Ferré

 Per al seu nou camí internacional, el pilot compta amb el patrocini principal d'AndoRRacing, empresa andorrana pertanyent al Grup Esponsorama. També compta amb el suport de Visitandorra.com, a més dels seus patrocinadors habituals que li han donat suport des dels seus inicis: HiperPas, immobiliària CISA, Grup Heracles, Tot Natura, Globalrisc, Seventeen i Hotel del Pui. En el marc d'aquest campionat, Raül Ferré ha estat nomenat com a ambaixador de FEDA per a la mobilitat sostenible.

 Més informació sobre el Campionat i del vehicle a https://fia-rx2e.com 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×