ACTUALITAT

Tot a punt al Circuit Andorra per acollir les Crèdit Andorrà GSeries 2020


Tot a punt al Circuit Andorra per acollir les Crèdit Andorrà GSeries 2020
Publicat el: 03/12/2019

Seguint amb la tradició, les instal·lacions de la seu social de Crèdit Andorrà, a Andorra la Vella, van ser l’escenari en el qual es van presentar, per quart any consecutiu, les Crèdit Andorrà GSeries 2020, el certamen andorrà de pilotatge sobre gel que comptarà, una vegada més, amb el suport econòmic de l’entitat bancària andorrana. El Sr. Joan R. Mas (Director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà), el Sr. Àlex Bercianos (responsable d’organització de les Crèdit Andorrà GSeries i director del Circuit d’Andorra Pas de la Casa) i la Sra. Natàlia Gallego (Presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra), van ser els encarregats d’exposar els canvis més rellevants de l’esdeveniment que, amb tota seguretat, centrarà l’atenció dels aficionats al món del motor durant els mesos d’hivern.

En la introducció de l’esdeveniment, el Sr. Mas va recordar el suport que dona l’entitat que representa a les Crèdit Andorrà GSeries, un acord que se suma a l’històric de col·laboracions amb l’Automòbil Club d’Andorra. Ens sentim molt satisfets de continuar col·laborant perquè les Crèdit Andorrà GSeries siguin una vegada més una referència en el món de la competició, tant nacional com internacional. Estem convençuts que l’experiència de les últimes edicions serà de gran ajuda per a continuar creixent també a nivell organitzatiu, una cosa habitual en el país, que acull esdeveniments de gran envergadura. Mas va tancar al seva intervenció animant a tota la societat andorrana a participar de la competició i gaudir-ne.

S’avança el calendari i seguiran les 5 categories a la pista.
El Sr. Bercianos va fer un repàs de l’aspecte esportiu de la competició, a més de donar a conèixer els esforços que s’estan fent perquè la presència de les Crèdit Andorrà GSeries als mitjans informatius s’ampliï al màxim, i aquesta comunicació es faci amb la màxima immediatesa.

Les seves primeres paraules van servir per confirmar el calendari de les Crèdit Andorrà GSeries 2020: Serà un calendari amb 5 caps de setmana de competició. Per primera vegada es disputarà un meeting l’any en curs, la G1 es disputarà els dies 14 i 15 de desembre. Els meetings restants se celebraran entre els dos primers mesos del 2020, en concret els dies 11-12 i 25-26 de gener i els dies 8-9 i 15-16 de febrer. Quedarà com a cap de setmana de reserva el dels dies 22 i 23 de febrer.

L’escenari de totes les carreres de les Crèdit Andorrà GSeries sera la pista del Circuit Andorra, una pista de 1,2 km que segons Bercianos pot tenir diversos traçats: Seguirem amb la mateixa inquietud de sempre, que l’escenari sigui divertit al màxim per als participants i també per als espectadors. La nostra intenció inicial és fer traçats variats tant en el sentit de la marxa como en les chicanes que es poden incloure i/o treure del traçat.

L’any passat per aquestes mateixes dates, Bercianos comentava com a novetat l’ampliació del nombre de categories que tindrien opció a competir en la Crèdit Andorrà GSeries. En aquesta ocasió el màxim responsable de les instal·lacions andorranes confirmava la presència d’uns vehicles que van donar un gran espectacle. Aquestes eren les paraules de Bercianos sobre aquest tema: Seguirem amb les mateixes categories de la passada edició: GS (Prototips G i Turismes G), GIAND (monoplaces GIAND), els 2RM (“2 Rodes Motrius”) “Car Cross” i “Side by Side”.

En l’aspecte competitiu les novetats estaran en els horaris: Per tenir en tot moment la pista en les millors condicions, hem cregut que la millor solució era seguir amb la doble jornada (dissabte i diumenge) per disputar les diferents mànegues, però amb la novetat que la jornada de dissabte s’iniciarà a les 16.00 hores i la del diumenge continuarà sent matinal, tot i que s’iniciarà a les 8.00 hores. L’estructura del meeting també té un canvi interessant per afavorir la lluita cos a cos entre els pilots amb l’afegit per als espectadors de poder gaudir d’avançaments espectaculars.  

En la part final de la seva al·locució, Bercianos va comentar l’opció que tindran els que no vulguin desplaçar-se al Pas de la Casa i poder gaudir de les carreres: L’acord de col·laboració amb RTVA, els permetrà seguir posteriorment el desenvolupament de les curses de les diferents categories.

Les Crèdit Andorrà GSeries (cotxes) i els ICE Gladiators (motos) compartiran, per primera vegada, les instal·lacions del Circuit Andorra
Els ICE Gladiators (motos) compartiran escenari amb les Crèdit Andorrà GSeries. Després de diverses temporades en què la competició de motos sobre gel es disputava en horaris de tardnit en dies laborables, la Sra Gallego va comentar que a partir d’aquest any els ICE Gladiators estaran emmarcats en les Crèdit Andorrà GSeries. Aquest era el seu comentari: Aquesta nova aposta entre les dues entitats organitzadores (Federació Motociclista d’Andorra i Automòbil Club d’Andorra) pretén, d’una banda, ser un gran salt qualitatiu per al Campionat dels Ice Gladiators, esperant atreure un nombre més elevat de pilots a la competició (competir en dies festius sempre dóna més possibilitats de desplaçar-se a pilots de fora d’Andorra).
I d’altra banda, gràcies a la varietat més gran de disciplines que suposa el fet d’ajuntar els ICE Gladiators amb diverses categories de les GSeries, atraurà més espectadors amb ganes de veure encara un espectacle més variat sobre la pista del Circuit Andorra.

Després que el Sr. Mas donés per tancat l’acte de presentació de les Crèdit Andorrà GSeries, l’activitat es traslladarà de manera immediata a les instal·lacions del Circuit Andorra on, a partir dels dies 14 i 15 de l’actual mes de desembre, els pilots de les diferents categories començaran a competir pels primers punts dels campionats andorrans (cotxes i motos) de pilotatge sobre gel.

Servei de premsa.