Notícies

Podi històric de Raül Ferré a la llegendària prova de Mont-Dore

Podi històric de Raül Ferré a la llegendària prova de Mont-Dore

Muxella, Porté i Solsona obtenen resultats desiguals a Col de Pam i a Font-Romeu

08/08/2022

Els quatre pilots del programa Joves Pilots de l’ACA continuen complint les cites del calendari esportiu del 2022.

D’una banda, Raül Ferré va participar el cap de setmana passat en la 62a Cursa de Côte du Mont-Dore / Chambon-sur-Lac, a Alvèrnia (França), desena cita de la temporada de la llegendària pujada puntuable per al Campionat de França de muntanya de Primera Divisió. Per la seva banda, Muxella, Porté i Solsona van prendre part en Le Défi des Ours 2022, 39a Cursa de Côte régionale de Font-Romeu i 3a Cursa de Côte régionale du Col del Pam.


Ferré (P3) firma un resultat històric a França

El jove pilot de l’ACA Raül Ferré va disputar el cap de setmana passat la prova del Nacional francès de Mont-Dore / Chambon-sur-Lac, a Alvèrnia, puntuable per a la Primera Divisió del certamen francès. Però, sens dubte, no es tracta d’una carrera més del calendari gal. És la data més irresistible del campionat francès pel que representa el gran escenari automobilístic de Mont-Dore.

La prova va aplegar els millors especialistes que lluiten pel títol francès de muntanya i Ferré va tenir l’oportunitat de mesurar les forces amb aquests corredors en un escenari inèdit, desconegut per al pilot andorrà, alhora que molt desitjat. La prova, situada a la regió d’Alvèrnia, departament de Puy-de-Dôme, té un traçat de cinc quilòmetres, molt tècnics, que es disputen al Col de la Croix Saint-Robert. Aquí els pilots van completar quatre curses, de manera que la suma de les dues millors va servir per a establir la classificació final.

Dissabte, després dels dos entrenaments, Ferré va córrer la primera mànega de la cursa amb un temps de 2:18,354, un registre que el va situar a la P2, amb opcions de lluitar per la primera posició de la categoria i pel podi.

Diumenge el pilot de l’ACA va confirmar el seu talent: Ferré va disputar les tres curses que quedaven i va mantenir els registres. A més, va imprimir un ritme intens i una posició d’atac que li van permetre lluitar per la victòria, de manera que es va adjudicar la categoria E2-SC/2 i va pujar al podi: P3 absolut a la general (4:38,361), un resultat històric per al pilot de l’ACA i l’automobilisme andorrà.

Classificació final:

1. D. Chamberod (Nova-Proto NP-01) 4'27''752.

2. B. Ritchen (Nova Proto NP-01), a 8''385.

3. R. Ferré (Silver Car CS), a 10''609.

4. C. Gudet (Revolt 2P0), a 11''578.

5. K. Petit (Norma M20 FC), a 11''765.

6. C. Lansard (Norma M20 FC), a 12''885.

7. M. Cotleur (Norma M20 FC), a 16''328.

8. M. Pernot (Tatuus Formula Master), a 19''171.

9. E. Pernot (Norma M20 FC), a 22''768.

10. A. Petit (Nova-Proto NP-03), a 23''089.


Raül Ferré: «Estem molt content i satisfets. Ens hem trobat un traçat completament nou, molt tècnic i molt exigent. Hem demostrat que si el pilotatge és bo, juntament amb el cotxe que tenim, podem col·locar-nos a les primeres posicions. Fer podi és l’objectiu que buscàvem i la sensació de fer P3 a Mont-Dore, una carrera llegendària en la disciplina de muntanya, és absolutament gratificant».

Le Défi des Ours 2022, 39a Cursa de Côte régionale de Font-Romeu i 3a Cursa de Côte régionale du Col del Pam

Més de cent pilots es van aplegar a la 39a Cursa de Côte regional de Font-Romeu, que des de fa tres anys es disputa juntament amb la Pujada al Col del Pam i totes dues constitueixen Le Défi des Ours.

Els dos traçats, organitzats pel Font-Romeu Rallye Team, van configurar tot un repte per als tres joves pilots de l’ACA, que també van haver de superar els canvis sobtats de temps, amb pluges fortes.

Després d’una posada a punt del monoplaça SilverCar S2, Ian Porté va començar amb molt bon ritme a Pam i el va mantenir a Font-Romeu. A la segona mànega de dissabte va marcar el seu millor temps, amb 55''408, un registre que li va donar la P4, a +2’’447 de Jerome Jacquot (Speedcar Gtr), primer de la general. Pel que fa a la jornada de diumenge, també la segona mànega va ser decisiva per a Porté, que va marcar un registre de 50''341, un resultat que el va col·locar a la P9 de la general, a +4''395 d’Anthony Oya (Dallara F303), guanyador.

D’altra banda, Marcel Muxella (Renault Alpa FR92; categoria E/D) va evolucionar en les diferents mànegues de dissabte i es va mantenir regular al traçat de Pam, amb un temps final de 57''143. La sort de diumenge a Font-Romeu va ser diferent. Tot i que el pilot andorrà va lluitar entre els CM, va cometre un error que va pagar car: va finalitzar amb un temps de 54''227, a +8''281 del guanyador.

Per la seva banda, Marc Solsona va finalitzar sisè al traçat de Pam (56''746) i diumenge a Font-Romeu, amb un temps de 50''966, es va situar desè.

Ian Porté: «Ha estat una cursa molt intensa i la pluja s’ha convertit en un factor determinant que ens ha fet reconfigurar l’estratègia fins al darrer moment. El cotxe ha respost molt bé en tot moment, hem intentat mantenir un bon ritme i hem lluitat per col·locar-nos en les primeres posicions, amb bons temps i regulars, i ho hem aconseguit».

Marcel Muxella: «Ha estat un cap de setmana molt diferent dels que solem tenir, amb un format diferent de carreres. La pluja ha estat un element determinant, carreres amb el traçat sec, carreres amb el traçat moll. Les decisions, en tots els casos, s’han pres a última hora. Dissabte va anar molt bé i vam aconseguir situar-nos entre els CM, un dels objectius de la temporada. Diumenge, en canvi, en la mànega en què tenia l’oportunitat de fer millor temps, amb la carretera seca, els frens es van bloquejar i vam perdre temps. Ha estat un cap de setmana de molt aprenentatge, hem competit amb diversos cotxes de la mateixa categoria i ens hem col·locat en un bon lloc. Els monoplaces són molt més habituals a França i és una categoria mítica a la muntanya».

Marc Solsona: «Hem competit en un traçat que coneixem bé i l’hem preparat, però la sort no ens ha acompanyat. A més, els canvis de temps han condicionat les estratègies. Hem estat ràpids, però, sens dubte, la pluja ha fet que tinguéssim un cap de setmana poc afortunat».


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×